Gjør mobiltelefoner eksplodere når den er plugget i

Hvorfor gjorde Denne smarttelefonen eksplodere?

Ved Pete Pachal 2013-03-30 14:17:05 UTC

Kirsten Zastrow ble nesten drept av sin smarttelefon.

Om kvelden den 19. mars hadde Zastrow plugget i hennes Nexus S telefonen for natten, og la den ned på henne slutt-tabellen, alarmen sett, før du slår inn på sofaen. Hun hadde flyttet til sofaen fra sengen hennes fordi hun hadde nettopp vedtatt to katter, og de hadde bestemt seg for å slå på soverommet i deres nattlige lekeplass.

Om lag to timer senere, Zastrow ble ristet våken av et høyt sprekk. Hun kunne lukte noe brenning.

Hun satte seg opp og så en liten brann på gulvet, bare inches fra hvor hodet var øyeblikk tidligere. Flammene var allerede om en fot høy.

Knapt våken, sier Zastrow hennes instinkter fortalte henne til å blåse ut brann, som hun liksom lyktes å gjøre uten å sette resten av rommet i brann. Med brannen ut, kunne hun vende sin oppmerksomhet til den tilsynelatende skyldige: Hennes nå-ødelagt telefonen, som ble spredt i stykker rundt i rommet.

I sentrum av der flammene pleide å være var hennes telefonens batteri. hvis indre deler hadde nå rulles ut.

"Det er slags skremmende å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis jeg ikke var i rommet," Zastrow fortalte Mashable via e-post ", eller hvis batteriet hadde landet på meg i stedet for gulvet."

Zastrow ble ikke bruker batteriet hun fikk da hun først kjøpte Nexus S telefonen like under to år siden. Batteriet i telefonen den natten ble gjort av en tredjepart, Anker. Anker er et California-basert selskap grunnlagt i 2009 som gjør, blant annet batterier til flere ulike mobiltelefoner og bærbare datamaskiner. Ankers batterier har en tendens til å koste betydelig mindre enn erstatninger rett fra produsenten.

The Case av selvdestruerende Battery

Som enhver elektronikk selskap som ønsker å minimere kostnader, gjør Anker batteriene i Asia. Anker Facebook-side sier det har "top-tier" design og engineering eksperter (inkludert tidligere Google-ansatte), og at det parene i Silicon Valley design standarder med asiatisk produksjon kompetanse for å skape "best-i-klassen produkter."

Gjør mobiltelefoner eksplodere når den er plugget i

Denne beskrivelsen vil trolig synkroniseres opp med nesten alle tech selskap basert i Silicon Valley som gjør en slags maskinvare, inkludert store selskaper som Apple og Hewlett-Packard. Men en ting som store selskaper kan gjøre at små ikke kan settes mer ressurser tilsyn med offshore produksjon.

En Anker talsmann fortalte Mashable at selskapet jobbet med Zastrow å undersøke eksplosjon, og det er så langt ingenting avgjørende som indikerer at batteriet var ansvarlig for brannen. Men katastrofal skade av denne art i elektronikk er nesten alltid batterirelaterte - slik tilfellet var i 2006 da flere Dell bærbare datamaskiner ved hjelp av en bestemt modell av Sony batteri tok fyr. Disse batteriene ble etter hvert tilbakekalt.

Etter at hun postet et bilde av lemlestede batteriet på Reddit. Zastrow innlegg fikk mer enn 600 kommentarer. Mange av kommentatorer forsvarte Anker, sier det var "best" av tredjeparts batteri beslutningstakere, at merkevaren "er ikke dårlig", og at batteriene har en tendens til å ha en lengre levetid enn originalene. Men, sa en kommentator et Anker mobiltelefon batteri han hadde kjøpt svulmet opp (selv om det ikke eksplodere).

Det har vært andre tilfeller av brukere rapporterer Anker batterier eksploderer. som dette Amazon anmeldelse fra 2011 og en utviklerforumet innlegg fra 2008. Det handler anekdotiske bevis, men for ekstreme tilfeller som eksplosjoner, det er ofte det eneste beviset tilgjengelig. Og siden den store Dell Flare-Up 2006 rapporter om batteri eksplosjoner fra store produsenter har blitt nesten ikke-eksisterende.

"Sony og andre har forbedret produksjon prosedyrer," sier Isidor Buchmann, administrerende direktør i Cadex Electronics. en produsent av batteri-testing av utstyr. "Med tredjeparts batterier, ville sannsynligheten for et batteri sviktende være mye større. Jeg var bare i Kina forrige måned, snakker med sin militære, og det gikk et gisp selv der for å kjøpe celler som er gjort laget i Kina av en tredjepart . Det er et kvalitetsproblem. "

Anatomien til en eksplosjon

For å forstå hva som kan ha gått galt i Zastrow batteri til å forårsake en eksplosjon, må du undersøke hvordan lithium-ion-batterier i de fleste elektronikk arbeid. Hvert batteri har positive og negative plater, med en separator i mellom. I dagens batterier, laget for mindre og mindre gadgets, er at separator ofte svært tynne. Hvis noe metallisk kommer i mellom separator, kan det føre til kortslutning. Hvis det skjer, kan ting bli veldig varmt svært raskt.

Lithium-ion-batterier er spesielt utsatt for dette problemet, fordi metallisk litium har en tendens til å danne i mellom platene når batteriet er ladet - det vil si, hvis det holder å lade mer enn 100% (forresten, synes dette å være batteriet problem med Boeings Dreamliner ). Men all elektronikk har safeties for å hindre overlading, så det er en svært usannsynlig skyldige.

Buchmann mistanke Anker saken ligner på Sony batteri eksplosjoner fra 2006 i at det sannsynligvis bare kommer ned til kvalitetskontroll, og noen urenheter sklir gjennom på noen få enheter.

"Hvis noe krøp inn som er metallic, kan en kort oppstå mellom de to platene. Det kan være så liten at det er umerkelig, men etter hvert litt varme, varme eller vibrasjon kan gjøre det verre. Det er nesten som lekkasje i en vann dam . Det fungerer selv åpent og da demningen pauser. "

Anker fortalte Mashable via e-post at det ville rette opp eventuelle feil i sine prosesser - og selv utstede en tilbakekalling - hvis det viser seg at batteriet var ansvarlig for eksplosjonen.

"Vi tar kundens sikkerhet svært alvorlig, fordi det påvirker vårt omdømme som en tredjeparts batteri merkevare - og ærlig fordi det er den riktige tingen å gjøre,» skrev Caroline Strum fra Anker markedsavdeling.

Som for Zastrow, håper hun bare for å bli kompensert for skaden, og for å øke bevisstheten om potensielle sikkerhetsrisikoer i bruk av tredjeparts batterier. Hun har allerede byttet til en Nexus 4. så hun ikke banne av smartphones, Android eller Google - bare klonet batterier.

"Dette er den første Anker batteriet jeg har kjøpt," sier hun. "Jeg tar godt vare på min elektronikk. Telefonen ble ikke utsatt for ekstrem varme eller kulde, og sjelden falt. Jeg hadde ingen anelse om dette var noe som kunne skje."

Hva er din ta på tredjeparts batterier? Del dine tanker i kommentarfeltet.

Bilder gjengitt med tillatelse fra Kirsten Zastrow

Relaterte innlegg

  • Hvorfor gjorde Denne smarttelefonen eksplodere? Ved Pete Pachal 2013-03-30 14:17:05 UTC Kirsten Zastrow ble nesten drept av sin smarttelefon. Om kvelden den 19. mars hadde Zastrow plugget i hennes Nexus S telefonen ...

  • Stjålne mobiltelefoner Mobile, AL (WALA) - På julaften 2014, sier Renee Eiland hennes iPhone ble snappet rett fra under nesen. "Det ble stjålet fredag ​​kveld før jul på Target ....

  • . Rancho Palos Verdes, California - Innrøm det: Du sjekker telefonen mye, selv når det ikke er ringer eller summende. Det er greit. Mange andre mennesker gjør. Rapporten, som ble overholdt og presentert av ...

  • Teorien er enkel: få en raskere harddisk og dine stasjonære datamaskinen starter raskere, kjører fortere, sparer raskere, og åpner filer raskere. Det er en av de viktigste grunnene folk kjøper stasjoner som ...

  • Ny Samsung Gear enheter kan være kompatibel med ikke-Galaxy-telefoner er det største problemet med Samsungs smart, Galaxy Gear, var mangelen på kompatibilitet. Når utgitt, var det bare ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/nr/gjr-mobiltelefoner-eksplodere-nr-den-er-plugget-i.php on line 131

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/nr/gjr-mobiltelefoner-eksplodere-nr-den-er-plugget-i.php on line 131