Hva gjør Symbian-telefon midler

Hva gjør Intel-Nokia avtale bety for Symbian?

Avtalen vil skape en ny måte for Nokia å bekjempe konkurransen i markedet for smarttelefoner ved å fokusere på en Linux-strategi som et sterkt alternativ til Symbian OS som Nokia bruker i dag.

  • av Mats Lewan
  • 24 juni 2009 07:00 PDT Oppdatert: 24.06.2009 07:39 PDT
  • Hva gjør Symbian-telefon midler

Ett element var slående i tirsdagens felles pressemelding fra Intel og Nokia: Symbian ble ikke nevnt.

Symbian er det dominerende operativsystemet for smarttelefoner med en 50 prosent markedsandel. Nokia har brukt det i 10 år.

I stedet erklærte Nokia og Intel at de vil "utvikle felles teknologi for bruk i Moblin og Maemo-plattformen prosjekter."

Begge er Linux-baserte plattformer: Moblin er støttet av Intel og Maemo brukes av Nokia i sin Internett-tabletter som N810 (de eneste moderne berøringsskjerm som Nokia har gjort før det endelig lansert sin touch-screen 5800 Xpress Music telefon i oktober 2008).

Allerede i mai ryktene hadde begynt som Nokia vil droppe Symbian og gå med Maemo i fremtidige smarttelefoner.

Ryktene var basert på en flere faktorer:

?? Selv om det er den dominerende smartphone OS, er Symbian langt bak Apple og iPhone i å gjøre brukerne oppmerksomme på applikasjoner. (Nokia kjøpte Symbian fjor og overført koden til Symbian Foundation. Som vil forvandle den til åpen kildekode.)

?? Nokia har erklært at den neste generasjonen av Maemo, Fremantle, eller Maemo 5, vil støtte 3G-tilkobling.

?? I mai, Intel og Nokia dannet oFono. en åpen kildekode-prosjekt for utvikling av lett-å-bruke APIer for telefoni, muligens for å gi Maemo tale og SMS evner.

?? En fremtidig versjon av Maemo, Harmattan, angivelig vil bli satt på minst en mobiltelefon, ifølge Mobile Crunch.

David Wood, den "futurist og katalysator" i Symbian Foundation, svarte på disse ryktene i et blogginnlegg forrige måned. "For meg, det gir mening for telefonselskaper å undersøke minst to moderne mobile operativsystemer,» skrev han. "For eksempel er Nokia undersøker Maemo (nå koblet med oFono) parallelt med dets hoved bruk av Symbian-plattformen."

Klart, Nokia og Intel har store planer for Linux-baserte enheter. I tirsdagens uttalelse sier de at de vil "definere en ny mobil plattform utover dagens smarttelefoner, bærbare og netbooks."

Det er også klart at fra et hardware synspunkt, de to selskapene deler mange synergier. Angivelig, har til hensikt Nokia å bruke Linux på fellesskap utviklet maskinvare, i stedet for Symbian.

Dette kan være en fremtidig strategi for å bekjempe den sterke konkurransen fra Apple og andre i markedet for smarttelefoner.

"Jeg tror Nokia kan se på utvide sin Linux Maemo tilbud utover sin N800 familie av produkter for å differensiere seg i high end", sier Carolina Milanesi, forskningssjef for mobile enheter ved analysefirmaet Gartner.

Dette betyr ikke nødvendigvis at Nokia vil droppe Symbian helt. Mer sannsynlig, vil Nokia holde den i sitt utvalg av mellomtone-telefoner, som faktisk er tilfelle i dag.

En limet som holder de to systemene sammen er utviklingsmiljøet Qt (uttales "søt"), basert på åpen kildekode fra Trolltech, et selskap som Nokia kjøpte i 2008. Qt vil bli brukt både i Symbian og Maemo og kunne tilby en mulighet for kryss-utvikling av applikasjoner.

En gjenværende spørsmål er om samarbeidet med Intel kan hjelpe Nokia kampen den store fordelen Apple har sikret seg i applikasjoner bevissthet i forbrukernes sinn.

Relaterte innlegg

  • Princeton WordNet (0.00 / 0 stemmer) Ranger denne definisjonen: mobiltelefon (verb) kalle opp ved hjelp av en mobiltelefon "Dersom toget er forsinket, vil jeg mobiltelefon du" Wiktionary (0.00 / 0 stemmer) Ranger ...

  • Spider-Man bytter fra Bing til Google Amy Gesenhues 5. mai 2014 08:06 Spoiler alert: ComicBook rapportert denne helgen alles favoritt edderkopp-bitt superhelt har byttet fra ...

  • Hva betyr det når det er en telefon ved siden av noen navn på Facebook? Facebook Messenger er tilgjengelig når du har en Internett-tilkobling på den mobile enheten. Relaterte Artikler...

  • Disse "finn min telefon 'tjenester vil lette ditt sinn Ikke vent til etter at du har mistet telefonen for å aktivere tjenestene for å finne den eller slette dataene. Planlegge på forhånd! For noen måneder siden, droppet jeg min ...

  • Utvikler informasjon Beskrivelse Den første finner telefonen app på Android Market fortsetter å bli bedre og bedre. Nå med flere funksjoner, er det enklere enn noensinne å spore opp den tapte ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-gjr-symbian-telefon-midler.php on line 128

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-gjr-symbian-telefon-midler.php on line 128