Hva gjør mobiltelefoner raskere

Teorien er enkel: få en raskere harddisk og dine stasjonære datamaskinen starter raskere, kjører fortere, sparer raskere, og åpner filer raskere. Det er en av de viktigste grunnene folk kjøper stasjoner som VelociRaptor fra Western Digital. som roterer ved 10.000 rpm. Jo raskere platene spinner, jo raskere du kan få tilgang til dine data.

Harddisker bruker roterende medier, og vi har ikke de i våre telefoner. Vi bruker solid-state media både for lagring av OS (ROM), og for ekstra lagringsplass (MicroSDHC-kort). Akkurat som harddisker som kommer i ulike hastigheter (4200 og 5400 RPM i bærbare datamaskiner, 7200 og 10000 RPM i stasjonære) sdcards har ulike hastigheter, også.

Hvordan er Hastigheter Eget?

Disse hastighetene er rangert med en "klasse" betegnelse. "Klasse 2" er uten tvil dobbelt så rask som "Class 1" (eller kort som ikke har en klasse betegnelse). Klasse 4 og 6 er "raskt nok" for opptak av video, mens klasse 2 og nedenfor er bare bra for lagring av data. Klasse 2 er hva de fleste nyere Android-telefoner kommer med.

Etter med vår stasjonære PC eksempel ikke erstatte din tregere sdcard med en raskere en gjør telefonen noe raskere? For å svare på det spørsmålet jeg plukket opp den raskeste kortet jeg kunne få hendene mine på, en 16GB Class 10 MicroSDHC-kort fra Kingston Technologies.

Bytte ut 8GB Klasse 2 microSD-kortet som følger med T-Mobile G2 med 16GB Class 10 var enkel og smertefri. Jeg gjorde ikke merke noen forskjell i hastighet under den første boot (raskere eller langsommere) eller generelt bruk av enheten. Benchmarks viste ingen merkbar hastighetsforskjell med det nye kortet kontra det gamle kortet. Samlet ytelse så ikke ut til å bli bedre heller.

Så, på et lager Android-telefon, vil plopping i en betydelig raskere minnekort gjøre en forskjell i hastighet? I et ord: nei.

Hvorfor skulle noen ønske å kjøpe et raskere kort? De er vanligvis dyrere, så hvilke fordeler får du?

First off, da jeg flyttet mine data fra min klasse 2-kortet til klasse 10-kort i min stasjonære datamaskin dataoverføringstiden ble betydelig redusert (både lesing og skriving) ved bruk av klasse 10-kort. Selvfølgelig, det er ikke til å være en vanlig bruk, men det er verdt å nevne.

Hva gjør mobiltelefoner raskere

Med Android 2.2 Froyo har du nå muligheten til å flytte noen programmer fra intern lagring til ekstern lagring. Starte apps virket å laste på samme tid om lasting fra intern lagringsplass, eller en av de to sdcards.

Bilder og videoer

Neste, bilder og videoer standard til sdcard da tatt med kamera-appen. Snapping stillbilder synes ikke noe fortere med klasse 10 kort, men jeg la merke til noe interessant med video. Siden de fleste moderne Android-er kan ta opp video i 720p, mengden av videodata som vi snakker om er (for å bruke en teknisk term) "mye". Du kan være fristet til å tro at alt dette betyr er at du trenger en "stor" sdcard å lagre alt på (og du er ikke feil om det), men det er ikke hele bildet.

Når man snakker om video, er du i hovedsak streaming en fil til lagringskortet, veldig mye som streaming en film fra Netflix til nettleseren. Selvfølgelig gjennomstrømningen fra kameraet til sdcard er mye raskere enn din Internett-tilkobling, men konseptet er lik.

Når du tar opp video dataene lagres i en buffer og strømmet ut til lagringskortet. Jo større buffer (RAM), renere den resulterende videoen skal se ut, før du presser data til lagringsenheten raskere enn enheten kan skrive det. Når dette skjer får du uregelmessigheter i bekken. Disse kan være manifest av lyd eller video forvrengning, spretter, klumpete bilder, striping, banding, og andre "ting" som bare gjør videoen litt mindre "high def".

Hva gjør mobiltelefoner raskere

Det er "interessant" del som jeg nevnte tidligere. Ved bruk av aksjeklasse 2 sdcard, video på min G2 alltid så "ganske bra" på 720p, lyd var også "ganske bra". Ved bruk av klasse 10-kort videoer virket bare litt bedre, litt renere, litt mer "high def" enn med klasse 2. Dessverre, til tross for utallige forsøk, kunne jeg ikke få en demo som kan tydelig demonstrere dette. Du må prøve det selv for å se hva jeg mener.

Hva med ikke-lager-enheter?

Hvis du bruker en tilpasset ROM som utnytter en swap partisjon (som noen tidlig CyanogenMod ROM gjorde), vil du merke en ganske betydelig hopp i fart. Behovet for en swap partisjon var kortvarig, og er ikke brukt mye lenger med Cyanogen team. Andre utviklere fortsatt sverger til dem og jo raskere sdcard en swap partisjon er på, jo bedre.

Til slutt

Når alt er sagt og gjort, er det verdt det å erstatte lager klasse 1 eller klasse 2 sdcard med et raskere kort? Absolutt ja.

Har Class 10 rettferdiggjøre den ekstra kostnaden over, si, klasse 4? Ikke nødvendigvis, men det hjelper videoer ser litt renere, og kopierer store mengder data til og fra kortet via en kortleser på en stasjonær datamaskin mye raskere.

Ville jeg kjøpe Class 10 kortet igjen? Foreløpig kort som jeg kjøpte er rundt US $ 92, inkludert frakt. Det er verdt det i min bok! Så igjen, jeg er fyren som brukte $ 120 på en 512 MB MiniSD-kort bare noen få år siden.

Hva med deg?

Hvor rask er den sdcard som du har i telefonen?

Har du merket noen hastighetsforskjeller fra å gå til en raskere sdcard?

Hvor mye ekstra (hvis noen) er du villig til å betale bare for å få en raskere kort?

Relaterte innlegg

  • 5 iOS 7 Cydia Tweaks for en raskere iPhone 4 Det er ikke overraskende at det fortsatt er mange brukere der ute som bruker en iPhone 4, om de har fast med det hele tiden eller kjøpt ...

  • Stjålne mobiltelefoner Mobile, AL (WALA) - På julaften 2014, sier Renee Eiland hennes iPhone ble snappet rett fra under nesen. "Det ble stjålet fredag ​​kveld før jul på Target ....

  • . Rancho Palos Verdes, California - Innrøm det: Du sjekker telefonen mye, selv når det ikke er ringer eller summende. Det er greit. Mange andre mennesker gjør. Rapporten, som ble overholdt og presentert av ...

  • 4 måter å gjøre Forankret Android Phone kjøre raskere går så vi 5 nyttige måter der en bruker kan få fart på sin ikke-rotfestet Android-telefon. Som vi allerede nevnt at en rotfestet Android ...

  • Ny Samsung Gear enheter kan være kompatibel med ikke-Galaxy-telefoner er det største problemet med Samsungs smart, Galaxy Gear, var mangelen på kompatibilitet. Når utgitt, var det bare ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-gjr-mobiltelefoner-raskere.php on line 128

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-gjr-mobiltelefoner-raskere.php on line 128