Hva er noen mulige anvendelser av omvendt osmose i dagliglivet

7 Eksempler på osmose i hverdagen

Hvis du noen gang har satt en dråpe konditorfarge i et glass, så du har sett som en mer konsentrert løsning blir fortynnet i en som er relativt mindre tett. Selv om dette ikke osmose, er det diffusjon, som er en instruksjons versjon av osmose, hvor en viktig ingrediens og prosess mangler (mer om dette snart).

Hva er noen mulige anvendelser av omvendt osmose i dagliglivet

Så hva er osmose? Det er det vi skal se på nedenfor, med en rask definisjon og 10 eksempler på osmose som du kan forvente å møte - og studerer, hvis du føler deg så tilbøyelig - i hverdagen. Hvis du ønsker å lære mer om grunnleggende kjemi, ta en nærmere titt på denne fem-stjerners omfattende introduksjons kjemi kurs.

Hva er osmose?

Vi nevnte diffusjon ovenfor, og nå trenger vi bare å finpusse prosessen litt å forstå osmose. Du trenger bare tre ingredienser for osmose for å skje: en semipermeabel membran med to løsningsmidler med forskjellige konsentrasjoner på hver side. Et løsningsmiddel er en substans med evne til å oppløse oppløste stoffer (en betegnelse for ulike væsker, faste stoffer eller gasser) for å danne en løsning. Det høres kanskje komplisert ut, men vann er den vanligste eksempel på et løsemiddel.

osmose:  Osmose refererer til bevegelsen av en mindre konsentrert løsningsmiddel gjennom en semipermeabel membran til en annen, mer konsentrerte løsningsmiddel. Målet er en utjevnet løsning, noe som kan gjøre osmose lyd forvirrende. Derfor vil noe som er mindre konsentrert strøm inn noe som er mer konsentrert? Ville ikke det være det motsatte av hva vi ønsker skal skje? Det virker sånn i starten, men etter den tid du leste tre eksemplene du vil vite nøyaktig hvorfor det må skje på den måten.

1. dyreceller

Dette er uten tvil den mest populære eksempel på osmose, sannsynligvis vises i hver kjemi lærebok i landet. Som du vil se med mange eksempler på osmose, dette dyret celle eksempel innebærer salt og vann. Våre celler har semipermeable membraner som ikke tillater saltpartikler til å strømme inn og ut. Den eneste måten, da, "vann ned" en over saltet celle er slik at vannet kan bevege seg frem og tilbake. Derfor når vi er dehydrert og drikke mye vann, er vi nå likevekt i våre celler ved å fylle dem opp igjen med vann.

Hva er noen mulige anvendelser av omvendt osmose i dagliglivet

2. Vann Sug

Du kan suge et stort antall ting i vann for å bokstavelig talt se osmose foregår foran øynene dine. Tørkede frukter og grønnsaker er gode eksempler. Vannet blir ikke bare å strømme inn i tomrommene inne i frukten. Det er bokstavelig talt går gjennom celleveggene og re-fuktighetsgivende frukt eller grønnsak. Noe slikt som en rosin vil ha en veldig, veldig høy konsentrasjon av sukker og vann (ikke forveksle konsentrasjon med kvantitet, rosin har lite vann, men det er svært konsentrert). Dermed strømmer vannet fra et punkt med lav konsentrasjon (kopp eller bolle med vann) til en av høy konsentrasjon (rosin). På denne måte likevekt er oppnådd.

3. Slug Murder

Jeg ville aldri anbefale å drepe en uskyldig skapning, men eksempel på salting en slug er for bisarre til å motstå. Når du forstår hva som skjer når du salt en slug, vil du innse at salt er slug er kryptonitt (og det er en forferdelig måte å dø). Lær mer om kjemiske reaksjoner med denne kjemien 101 kurs med et spesifikt fokus på organisk og fysikalsk kjemi.

Dessverre for slug, har det ingen beskyttende barriere mellom det er cellevegger og omverdenen. Dette sannsynligvis virker som en fatal feil, men sikkert ingen slug forventer å ha rent salt falt på den. Men når slikt skjer, den høye konsentrasjon av saltet på utsiden av råemnet fører til at cellene for å begynne å prøve å balansere konsentrasjoner. I ikke-vitenskapelige termer, er vannet "sugd" rett ut av slug kropp. Slug vil tørke opp og dø hvis nok salt er brukt.

Hva er noen mulige anvendelser av omvendt osmose i dagliglivet

4. Root Trykk

Jeg nevnte dyreceller ovenfor, men planteceller fungerer på samme måte og er like populært for eksempler osmose. Hvis du noen gang lurt på hvordan røttene generere "press" for å trekke vann og næringsstoffer fra jorda, er det gjennom osmose. Dette oppnås ved å tiltrekke de polare næringsstoffer i jordsmonnet mot den bakenforliggende celler. Det er en veldig smart knep fordi de næringsstoffene bringe vann med dem, og derfor løse dette nødvendig problem for planter.

5. Kolera

Osmose tillater forferdelige ting til å skje, så vel. Kolera ville ikke vært mulig uten osmose. De koleriske bakterier fylle i tarmen og begynne å reversere tarmcellene 'ionisk orientering. Med andre ord, endrer den måten ioner og, senere, blir vann transportert i tarmen. Så hva betyr dette, egentlig?

Det betyr at kolera utføre en perfekt kupp. Først av alt, når våre ioner 'orienteringer byttes om, tarmcellene ikke lenger er i stand til å absorbere vann i kroppen. Akkurat det motsatte, faktisk. Nå osmose skjer i den andre retningen og vannet beveger seg fra våre tarmceller i tarmen. Dette er hva som forårsaker kolera er beryktet dødelig diaré. For det andre forbindelser denne hastigheten som du får dehydrert. Ikke bare kan du ikke absorbere vann, er du bokstavelig talt blir drenert tørr. Dette er grunnen til at kolera kan drepe deg så raskt, fordi den ikke er avhengig av hvor mye vann du forbruker.

6. beskjæres Fingers

Hvis du noen gang har vært et badekar eller basseng for lang, så du har sett fingre og tær blir beskjæres. Jeg bare inkludere dette eksempelet fordi det er ofte misforstått. Du er fingrene er ikke krymper; i virkeligheten er de vokser. De er oppsvulmet. De fleste antar at du er "beskjæring" opp ved å miste vannet, men dette er ikke tilfelle. Dette gjør det lettere å forstå den opprinnelige ideen om osmose: å bevege seg fra en mindre konsentrert substans til en mer konsentrert substans. I dette scenariet, er vannet i badekaret er mindre konsentrert, og det er å prøve å få likevekt ved hjelp av osmose for å komme inn i kroppen din. Hvis du ikke tror meg, tenke på hva som skjer når et dyr (eller person) drukner og deretter soaks i vannet. Kroppene deres blitt svært oppblåst, som osmose vil fortsette å skje før likevekt er oppnådd.

Før du går hoppe i et varmt bad for å se om du krymper eller oppblåsthet, ta en titt på dette blogginnlegget på morsomme hands-on kjemiske eksperimenter du kan gjøre hjemme.

7. vannkrisen

Du kan være oppmerksom på at vi kan bruke omvendt osmose til å avsalte saltvann (dvs. verdenshavene). For å oppnå dette har vi å anvende meget høyt trykk for å tvinge vann gjennom en semipermeabel membran. Det krever mye press fordi når salt løses i vann, skaper det en ekstremt sterk binding. Dessverre, dette krever en enorm mengde energi, og det er fortsatt for dyrt til å være mulig. Likevel, mens det fortsatt er drastisk billigere å bruke ferskvann nå, er teknologien forbedres raskt og kostnadene ved bruk av omvendt osmose stuper. Det er andre ting å bekymre seg for - hva de skal gjøre med den ekstra salt, hvordan å pumpe sjøvann raskt uten å pumpe i fisk, etc. - men det er allerede titusener av avsaltingsanlegg rundt om i verden, og at antallet er bare kommer å vokse.

Hvis du ønsker å ta kjemi studiene litt lenger enn du har i det siste, sjekk ut dette mellom kjemi kurs som fokuserer spesielt på de elementene.

Hva er et eksempel på omvendt osmose brukt i hverdagen?

beste svar

Vann og avløpsrensing:

Regnvann samles fra storm avløp blir renset med omvendt osmose vann prosessorer og brukes til vanning og industriell kjøling i Los Angeles og andre byer, som en løsning på problemet med vannmangel.

Omvendt osmose er den teknikk som brukes i dialyse, som brukes av personer med nyresvikt. Nyrene filtrere blod, fjerning av avfallsprodukter (for eksempel urea) og vann, som deretter skilles ut som urin. En dialysemaskinen etterligner funksjon av nyrene. Blodet passerer fra kroppen via et kateter til dialysemaskinen, over et osmotisk filter.

Bilvask:

På grunn av sin lavere innhold av mineraler, er omvendt osmose vann ofte brukt i bilvaskeanlegg under den siste skylle kjøretøyet for å hindre at vann flekker på kjøretøyet. Omvendt osmose vann fortrenger mineral tunge gjenvinning vann (kommunalt vann). Omvendt osmose vann gjør også bilvask operatørene å redusere krav til kjøretøy tørking utstyr som luftblåsere.

Mahboob Alam · 8 år siden

De mange anvendelser av omvendt osmose

Oppdagelsen og utviklingen av omvendt osmose er en av dagens mest nyttige teknologiske gjennombrudd. Siden tidlig på 50-tallet, hadde det tjent sitt primære formål å gi trygg renset vann hvor det ikke hadde vært tilgjengelig før. Følgende er de mange andre anvendelser av omvendt osmose.

Drikker vann

Over hele verden, er teknologien for omvendt osmose i å gi rent drikkevann i husholdninger nå felles både for boliger og store bedrifter.

I USA militære der den først ble utviklet, R.O.W.P.U.s (omvendt osmose Units) produsere 12.000 til 60.000 liter vann for 1000 til 6000 soldater.

Det rensede vannet er også trygt fra NBC (kjernefysiske / biologiske / kjemiske midler) etter omvendt osmose anlegg.

avløpsvann

I store byer og progressive områder, samles regnvann renses med omvendt osmose og brukes til vanning av landskap og industriell kjøling.

For store kraftverk, er omvendt osmose anvendes for å fjerne mineraler fra vann som brukes i kjeler. Vannet må være ren og fri for mineraler som forlater innskudd på maskineriet og forårsake korrosjon og andre skader.

I Singapore, hadde myndighetene kunngjorde sin intensjon om å bruke omvendt osmose til å behandle sine avløpsvann før lossing dem tilbake i reservoarene.

Mat industri

Omvendt osmose er brukt i konsentrasjon (fortykkelse) av mat væsker (appelsinjuice, tomatjuice) som mister sine ernæringsmessige verdier hvis behandlet med varme.

Det er også brukt i meieriindustrien ved fremstilling av myseproteinpulver og konsentrasjonen av melk for å redusere frakt og lagringskostnader.

Det er allerede brukt av vinindustrien, selv om det hadde blitt mislikt før. Nå er omvendt osmose maskiner som brukes av mange vinprodusenter i Frankrike, selv av kjente selskaper. Maskinene ble anvendt for å konsentrere drue juice, og fjerning av taints som eddiksyre, røyk, og fjerning av alkohol i noen.

På 70-tallet, lønnesirup produsenter begynte å bruke omvendt osmose prosess. De ble brukt til å fjerne overflødig vann fra rå lønne saft før koking. Den praksis fjerner omtrent 80% av vann, å lagre dem i energiforbruket fordi det reduserte kokende tid av sirupen.

På steder hvor det er "hardt vann", initiativbilvaske gründere ansette bruk av omvendt osmose maskiner.

Hardt vann fører vann spotting på kjøretøy. Omvendt osmose fjerner de tunge mineraler i sin opprinnelige vann. Omvendt osmose reduserer også krav fra kundene for tørking av sine kjøretøy som legger kostnader.

Reef akvarier

Mange rev akvarium keepere nå bruker omvendt osmose systemer for å produsere vann når de kunstig blanding av sjøvann. De fant ut at vanlig vann fra springen inneholder ofte store mengder klor, kloramin, tungmetaller, og mange andre kjemikalier som er dårlig for rev miljø i sine akvarier. Andre forurensninger som for eksempel nitrogen-forbindelser og fosfater føre til overdreven algevekst.

I dag, rev akvarister bruker en kombinasjon av omvendt osmose maskiner og deionization grunn av lave eierkostnader og minimale driftskostnader.

avsalting

På steder der det er begrenset vann, myndigheter bruker omvendt osmose teknologi for å avsalte havet for sitt drikkevann. I Midtøsten, spesielt i Saudi-Arabia, store omvendt osmose og flertrinns flash avsaltingsanlegg er i sele. Energikravene er store, men de er motvirket av det faktum at disse landene er oljeprodusenter.

Så langt disse er bare noen av de mange anvendelser av omvendt osmose, selv om det hadde vært andre små bruksområder også ved hjelp av prinsippet ved fremgangsmåten (i hydrogenproduksjon, organiske stoffer fjerning, etc). Det vil ikke være en overraskelse hvis flere bruksområder vil bli lagt til denne listen.

Relaterte innlegg

  • Konklusjon "Sam Walton brydde seg ikke mye for teknologi. Den legendariske patriarken av Wal-Mart Stores var kjent for sin mangel på spenning om "datamaskiner", som han kalte selskapets IT ...

  • 20 Apps du trenger for bedre Instagram bilder og videoer Instagram kan være et kraftig markedsføringsverktøy når det brukes riktig. Men vanlig mobiltelefon bilder med vintage inspirert filtre kan bare gå så ...

  • Polyvore lanserer Remix, en ny app for stil Råd og Shopping RealtyShares Gets $ 10M Fra Menlo å øke sin plattform for crowdfunding Eiendomsprosjekter stil samfunnet Polyvore sluppet ...

  • Hvis du elsket GTA, vil du elske disse iOS-spill De beste GTA alternativer for iOS Selv om du er en fan av den mektige Grand Theft Auto (GTA) franchise, kan du være klar over at den opprinnelige ...

  • Hvorfor vi hjerte Det kan være det neste store sosiale nettverk A Vi hjerte Det billboard i Manhattan. Av Kurt Wagner 2014-01-13 10:22:04 UTC For en smak av som bruker bilde-baserte sosiale nettverk Vi Hjerte ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-er-noen-mulige-anvendelser-av-omvendt-osmose-i.php on line 158

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/hva-er-noen-mulige-anvendelser-av-omvendt-osmose-i.php on line 158