Et program er programvare som er utviklet for å gjøre det

Hvorfor gamle programmer ikke kjøre på moderne versjoner av Windows (og hvordan du kan kjøre dem likevel)

Chris Hoffman på 24 september 2013

Windows handler om bakoverkompatibilitet, slik at folk - spesielt bedrifter - til å fortsette å bruke sine viktige søknader om nye versjoner av Windows. Men det finnes grenser. Jo eldre et program er, jo mer sannsynlig vil det bryte.

Et program er programvare som er utviklet for å gjøre det

Du bør generelt holde seg borte fra gammel programvare. Unngå å plukke opp programvare-CD som er laget for Windows 95 på garasje salg. Ancient programvare som ikke fungerer lenger bør sannsynligvis bare bli oppgradert til et moderne, kompatibel versjon.

Programvare ikke varer som Media Does

Tjue år gamle lyd-CD-spiller fint på moderne CD-spiller, postene vil spille bra på moderne platespillere, og DVD-videoer vil alltid spille på enheter med DVD-leser maskinvare. Men den gamle programvaren CD laget atten år siden for Windows 95 er forskjellig.

Lyd-CDer, video-DVDer, selv poster - de er alle standard medieformater. Med andre ord, har en lyd-CD audio data på den. Datamaskinen tolker lyddata på egen hånd. Det er derfor en lyd-CD produsert i 1980 vil være spillbare på en Windows 8-PC, Mac eller andre enheter - datamaskinen vet hvordan man skal tolke lyd-CD og tar seg av dette på egen hånd. Lyden CDen ikke trenger å vite om operativsystemet eller enhet det er å spille på.

Imidlertid er forskjellig programvare. Programvaren er ikke noe standard at alle datamaskiner vet hvordan du skal tolke - programvare er kode som kjøres på datamaskinen. Det er opp til programvaren til å gjøre hva den trenger å gjøre. Programvare skrevet for Windows 3.1 eller Windows 95 vil trolig være svært forvirret hvis den finner seg selv kjører på Windows 7 eller Windows 8. Det vil se etter filer som ikke lenger eksisterer, og kan nekte å selv kjøre i dette ukjente omgivelser.

Windows er kjent for sin bakoverkompatibilitet og prøver å hjelpe eldre programmer kjøres som best den kan, men det er en grense for selv hva Windows kan gjøre. Det er imponerende at moderne versjoner av Windows kan også kjøre Windows 95 programmer i det hele tatt, gitt at Windows 9x serien var basert på DOS og Windows XP og nyere versjoner av Windows er basert på Windows NT-kjernen - de er helt forskjellige operativsystemer i henhold hetten.

Et program er programvare som er utviklet for å gjøre det

Hvorfor programmer kan ikke kjøre

Vi har allerede dekket høyt nivå forklaring, men her er noen lavnivå detaljer som kan hindre programmer fra å kjøre på riktig måte:

 • Programmer Nekter å kjøre. Noen programmer kan nekte å installere hvis de merker de blir kjørt på en versjon av Windows de ikke vet om.
 • 16-bits programmer. 32-biters versjoner av Windows inneholder en 16-bits emulering miljø som gjør at gamle Windows 3.1 programvare for å kjøre. Dette ble fjernet fra 64-biters versjoner av Windows, så de gamle Windows 3.1 programmer vil ikke kjøre i det hele tatt.
 • DOS programvare. Siden Windows XP, er forbrukerversjoner av Windows ikke lenger bygget på toppen av DOS. Komplisert DOS programvare og spill som var avhengig av realmodus DOS vil ikke være i stand til å kjøre optimalt på moderne versjoner av Windows. Ledetekstvinduet er en ufullstendig kompatibilitet, ikke en full DOS system.
 • Gamle Bibliotek Avhengig. Noen programmer kan ha avhengig av gamle biblioteker som ikke lenger inkludert i Windows eller kan ha var avhengig av andre gamle programmer som også ikke fungerer ordentlig på nye versjoner av Windows.
 • sikkerhetsspørsmål. Gamle programmer er ikke vant til moderne sikkerhetsfunksjonene i Windows, og kan ikke spille fint med begrensede brukerkontoer og UAC. Windows forsøker å lure gamle programmer til å kjøre under begrensede brukerkontoer, men dette betyr ikke alltid løse alle problemer.
 • Et program er programvare som er utviklet for å gjøre det

Dette er ikke en uttømmende liste, men det bør hjelpe deg å forstå noen av de problemene som er involvert. Programmer er laget for å kjøre på nåværende versjoner av Windows, ikke versjoner av Windows som kan eksistere 20 år i fremtiden. Brudd bør forventes når du kjører gamle Windows-programmer på moderne versjoner av Windows. Som Microsoft og andre leverandører av operativsystemer forbedre sine operativsystemer, er gamle programmer gradvis igjen med mindre de er oppdatert.

Hvordan kjøre eldre programmer

Mens du bør unngå svært gammel programvare hvis det er mulig, noen ganger du bare ikke kan. Du kan ha en forretningskritisk applikasjon du trenger å kjøre eller kanskje ønsker å spille en gammel PC spill. Det finnes måter du kan kjøre disse programmene uansett.

Kompatibilitetsinnstillinger Bruk Windows '. Windows har innebygd i kompatibilitetsmodus innstillinger som kan bidra til å få programmer som arbeider. Høyreklikk et program snarvei, velg Egenskaper, og klikk på kategorien Kompatibilitet. Du kan velge hvilken versjon av Windows at programmet kjøres under - Windows vil prøve å lure programmet til å tro det kjører på den gamle versjonen av Windows. Dette vil ikke alltid lar hver gamle programmet til å fungere, men det er verdt et skudd. Det er enda en programkompatibilitet som vil forsøke å automatisk finne de riktige kompatibilitetsmodus innstillinger for programmet.

Kjør gamle programvaren i en virtuell maskin. Snarere enn å prøve å gjøre den gamle programvaren som en moderne versjon av Windows, kan du installere et virtualisert kopi av en gammel versjon av Windows og kjøre programvaren i det. For eksempel, hvis du hadde et program som kjørte på Windows XP, men ikke kjører på Windows 7 eller 8, kan du bruke en Windows XP virtuell maskin for å kjøre dette programmet. Hvis du har et gammelt spill som kjørte under DOS, kan du installere det i DOSBox. Dette vil fungere fint for de fleste programmer, med mindre de krever direkte tilgang til maskinvare enheter - for eksempel vil et gammelt program som grensesnitt med en skriver over en seriell port ikke fungerer. Men dette er mye mindre praktisk enn å installere programmet på vanlig måte.

Relaterte innlegg

 • ASP - Application Service Provider By Bradley Mitchell. Trådløst / Nettverk Expert Bradley er en datamaskin profesjonell med 20 års erfaring i nettverket programvareutvikling, prosjektledelse ...

 • CRM programvare - customer relationship management software Relaterte vilkår i CRM (Customer Relationship Management), er CRM-programvare en kategori av programvare som dekker et bredt sett av applikasjoner ...

 • Whats Up For Mobile Last ned Whats Up For Mobile Whats Up For Mobile. Nedenfor er listen over kobling nedlasting relatert til Whats Up For Mobile. å laste ned Whats Up For Mobile klikk på linken ...

 • Relaterte Vilkår Direct X er et sett med APIer (Application Programming Interface) som er utviklet av Microsoft. Det gir programvareutviklere med ressurser til å skrive Windows-baserte applikasjoner som bruker ...

 • IPSW Filplassering for Mac og Windows Anytime du oppdatere din iPhone. iPod touch. eller iPad. du vil få en ny IPSW-filen som er lastet ned til en iOS-oppdateringer mappe høflighet av iTunes. Å vite ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/et-program-er-programvare-som-er-utviklet-for-gjre.php on line 126

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/et-program-er-programvare-som-er-utviklet-for-gjre.php on line 126