Blackberry startet i hvilket år

Og det er ikke alt om tastaturet

Side 1 av 2:

Når en pioner og ledende lys i markedet for smarttelefoner, er Blackberry i et potensielt terminal nedadgående spiral. Det kanadiske selskapet, tidligere kjent som RIM, etablert et jerngrep på bedriften og hell bro over gapet fra personsøker, til håndholdt datamaskin, til smarttelefonen.

Blackberry startet i hvilket år

I de siste par årene Apples iPhone og Googles Android-plattformen har tatt over med en samlet markedsandel som topper 90 prosent. Sliter med å arrestere en fallende brukerbase, blant fattige salget av sine nyeste enhetene, er vi nå høre at Blackberry kan selge opp.

Hva bedre tid til å se tilbake på selskapets rollercoaster ride i løpet av de siste tre tiårene?

1984: Den formative år

Et par av ingeniørstudenter, Mike Lazaridis og Douglas Fregin, grunnlagt Research In Motion i 1984 i Waterloo, Canada.

De første årene fikk selskapet utvikler trådløs datateknologi bruker Mobitex standard.

RIM aktivert trådløs kommunikasjon for point-of-salg terminal utstyr, og jobbet med modemer og personsøkere, banet vei for mobile enheter i fremtiden når de fortsatt var begrenset til

1992: Jim Balsillie tiltrer

Tar en 60 prosent i lønn, pantsette huset sitt, og synker £160 000 av sine egne penger til RIM James Balsillie satse stort på selskapet da han sluttet i 1992. Han brakte nøktern forretningssans som vil utfylle de tekniske ferdighetene til Lazaridis. De to kom til å tjene som co-CEOs av RIM for de neste to tiårene.

1998: den første Blackberry

RIM 900 Inter @ ctive personsøker lansert i 1996. Det var en trådløs toveis personsøker som vippes åpen for å avdekke en liten tastatur og en enda tinier display. Det aktivert peer-to-peer-meldinger, kunne sende fakser, og forutsatt levering og lese kvitteringer.

Det var også i stand til å sende og motta e-post, men dens etterfølger i 1998, RIM 950 Wireless Handheld var virkelig den første Blackberry.

Sporting en patentert tastatur design som gjorde det lett å skrive med tomlene, Blackberry navnet kom fra utseendet på de vinklede nøkler.

Blackberry startet i hvilket år

Strålende kritikker bidro RIM å etablere en rekke viktige partnerskap med selskaper som IBM, Bellsouth Wireless (senere Cingular og deretter AT&T), og Rogers Cantel.

Blackberry e-posttjeneste som følges i 1999, og selskapet er notert på NASDAQ, heve løpet £150 millioner. Salget gikk gjennom taket og rask vekst følges.

2001: NTP saksøker RIM for millioner

En stor patentkrenkelser søksmålet ble reist mot RIM av NTP og juryen i utgangspunktet avgjort i NTP favør og tildelt £21 ($ 33) millioner skader.

RIM kjempet det, men ville miste ytterligere terreng i kampen og til slutt ta til takke med £390m ($ 612.5m) i 2006, selv om den juridiske saken gjorde markere den økende populariteten av Blackberry merkevaren.

Faktisk, slik var sin makt det amerikanske justisdepartementet besluttet å veie inn, advarer mot et nettverk nedleggelse på grunn av regjeringens avhengighet av Blackberry.

Den hadde en positiv side også: Blackberry nettverk levert backup kommunikasjon i kjølvannet av 9/11 etter telefonsystemene i New York og Washington DC kan ikke håndtere etterspørselen.

Innen den saken ble avgjort i 2006 RIM hadde nesten 5 millioner aktive Blackberry abonnenter og netto inntekt på £240 millioner for året.

2006: Crackberry mani

Credit: AP Richard Drew

Utgangspunktet populært med næringslivet, innen 2006 RIM var å tiltrekke store massemarkedet oppmerksomhet. 7100 "Charm" -serien markerte et nytt fokus på forbrukere og flere funksjoner fulgt i "Electron" og "Pearl" utgivelser, inkludert kameraer, navigasjon, og chat funksjoner.

Kalt "Crackberry" i USA på grunn av sin vanedannende natur, Blackberry merkevaren var riding høy, og det så ut som ingenting kunne stoppe tastaturet revolusjon.

2007: Verden på fote

Apple lanserte iPhone i starten av 2007, og det ble satt til å konkurrere med Blackberry Pearl, utgitt året før.

The Pearl var den første Blackberry med et kamera og en mediespiller og ble av mange sett på som riktig å ta med RIMs produkter nærmere forbrukeren.

Relaterte innlegg

  • Last ned WhatsApp for Blackberry Z10, Q10, Z3, Q5, 9900, 9800 7 januar 2015 Last ned WhatsApp for Blackberry Z10, Q10, Z3, Q5, 9900, 9800 og alle andre enheter WhatsApp er den beste og ...

  • Hvorfor utvikle for Blackberry? Nå et publikum på over 79 millioner Blackberry-brukere. Blackberry Keys Bestillingsskjema Takk. Blackberry-kodesignering Key har blitt sendt for behandling. Du...

  • Blackberry Torch omtale Med en helt ny berøringsskjerm operativsystem, formidable egenskaper og en full slide-out tastatur, er Blackberry Torch en lomme drivkraft. Det er den vi har vært ...

  • Produktbeskrivelse Blackberry Porsche Design P'9981 (8GB, HSN garanti) KORT OPPSUMMERT: En stilig top-of-the-world design. Nydelig 2,8 tommers berøringsskjerm gir deg en ekte kongelig opplevelse ....

  • Blackberry Mobiles Den sjette mest populære enheten maker i verden, Blackberry opererer i 91 land og har over åtti millioner internet service abonnenter over hele verden. I Blackberry ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/blackberry-startet-i-hvilket-r.php on line 133

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/blackberry-startet-i-hvilket-r.php on line 133