Apps som lytter til musikk og fortelle deg hva det er

How-To Geek

Hvordan du enkelt identifisere sangen du hører på

Har du en sang fast i hodet ditt? Visste du lytte til en ny sang, og nå er du nynner det? Har du bare husker noen få ord fra den sangen? Eller enda bedre, du hører på sangen? I begge tilfeller har du flaks, fordi vi har fått en liste over verktøy som kan hjelpe deg med å identifisere en ny sang du har hørt!

Apps som lytter til musikk og fortelle deg hva det er

Det kan være to situasjoner der denne metoden er aktuelt. One, når du lytter til sangen. Og to, når du har lyttet til sangen og alt du husker er noen tekster og melodi av sangen. Vi vil diskutere både én etter én.

Når sangen spilles

Tenk deg at du er på en fest eller på et annet sted, og du hører noe musikk å spille. Du liker musikken, og virkelig ønsker å vite hva det er. Ikke noe problem! De fleste (om ikke alle) av oss har en smarttelefon nå. Bare sørg for å ha Shazam (iOS - Android) eller Soundhound (iOS - Android) app installert i smarttelefonen på forhånd.

Neste gang du kommer over en sang som du ikke har hørt før, og ønsker å vite hva det er, fyre opp programmet. Begge disse programmene fungerer på samme måte. Trykk på skjermen og applikasjonen vil begynne å lytte. Det vil ta en kort snutt av sangen, og vil begynne å laste den opp når opptaket er gjort. I en liten stund, vil du bli presentert med navnet på sangen, artisten, og enda mer informasjon om sangen. Applikasjonen vil også gi deg en iTunes link eller andre koblinger til å kjøpe sangen. Det er så enkelt!

Men hvis du ikke har programmet installert, eller hvis telefonen ikke støtter disse programmene, er det fortsatt noe du kan gjøre. Nesten alle telefoner har en 'diktafon', ofte bygget inn i telefonen. Så alt du trenger å gjøre er å spille inn sangen som det er å spille, og lagre det. Så når det er mulig, overføre opptaket til datamaskinen, og spille den tilbake for å sjekke om kvaliteten er god nok. Da må du sørge for at "Stereo Mix" er aktivert. I utgangspunktet er dette gjør at datamaskinen kan ta opp streaming audio. Her er hvordan du aktiverer stereo mix i Windows 7. Når det er gjort, gå over til midomi. og klikk på "Klikk og Syng eller Hum" -knappen.

Apps som lytter til musikk og fortelle deg hva det er

Da vil du se de vanlige Flash player advarsel, klikker du Ja.

Nå midomi lytter, så spille av den innspilte lydklipp og se om midomi faktisk opptak (du kan se lydnivået bar farten og pigger blir opprettet). Etter en tid, vil opptaket stoppe, og det vil begynne å laste opp innspilt klippet.

Og i en liten stund, vil du bli presentert med alle detaljene i sangen.

Hva er enda bedre er at denne metoden kan også brukes til andre lyd som spilles på datamaskinen. Så hvis du er på YouTube, ser på en video som ikke nevner musikken som brukes i videoen, kan du bare åpne opp midomi i et nytt vindu eller i en ny fane, og følg prosedyren.

Når du allerede har hørt på sangen

Når låten er ferdig, er det et par ting du kan gjøre for å finne ut hva det var. La oss starte med det enkleste tilnærming: Når du er i tvil, Google det. Hvis du husker noen setning eller noen ord fra sangen, bare skriv dem inn i Google, med ordet "lyrics" i slutten, og du vil bli presentert med et par av søkeresultatene. Takket være de ulike tekstene nettsteder over nettet, søker en sang av bare noen få ord av sangen kan få opp nøyaktige resultater. Sjansene er, du kommer over den riktige sangen i første forsøk, og du kan slå det opp på YouTube for å bekrefte om det er den rette sangen. Men hvis resultatene er blandet, kan du søke etter de fleste av de beste resultatene for å se hvilken det var.

For eksempel, den andre dagen jeg var å lytte til en sang på radioen, og alt det jeg husket av hele sangen var en fengende setning, nesten midt i sangen. La oss prøve å se det på Google.

Jeg er presentert med flere resultater, og alle resultatene er ganske like.

Og ja, jeg har blitt identifisert sangen jeg var ute etter. Bekreftet at via YouTube!

Men hva om den sangen du hørte var en instrumental, en elektronisk spor. Eller enda mer, en sang på et språk som du ikke engang forstår. For det, må vi gå manualen. Enten du husker noe eller ikke, kan du huske melodien på sangen, og det er det vi skal bruke. Husk midomi? Det var faktisk ment å brukes med ekte menneskestemmer, og det er derfor det sa "synge eller nynne". Så nå kan du ta turen over til midomi igjen, og denne gangen, sørg for å ha mikrofonen aktivert (i stedet for stereo mix). Vær trygg, må du finne en sang, og være sikker på at du kan gjøre det. Syng sangen, la midomi gjøre søking, og det vil forhåpentligvis komme opp med forslag basert på hva du sunget. Men det er verdt å nevne, det går ikke hele tiden. så det er en midlertidig løsning. Head over til WatZatSong. Det er et fellesskap av musikkentusiaster som kan identifisere de fleste sangene og spor. Så gå til nettstedet, opprette en konto, og spille inn sangen.

Også angi sjanger og språk av sangen, hvis du vet hva det er. Til slutt, aldri gjør det vondt å legge litt mer informasjon, som hvor du hørte det for første gang, og andre detaljer som kan være nyttig. Du kan også laste opp en innspilt prøve hvis du ønsker å gjøre det. For instrumentale låter, kan du enten nynne melodien, eller spille den av på et instrument om du kan gjøre det.

Opptaket vil bli sendt til fellesskapet. Da medlemmene av samfunnet vil lytte til sangen, og forhåpentligvis noen vil være i stand til å fortelle deg hva sangen er.

Nå kan du gå videre og søke etter sanger eller musikk du har hørt og likt i det siste. Og som for fremtiden, sørg for å følge den første metoden (med apps for å identifisere musikk), er det definitivt lettere å identifisere sangen mens den spilles. Så, har du noen gang prøvd på jakt etter musikk på denne måten? Fortell oss i kommentarfeltet.

Relaterte innlegg

  • Hook opp en iPhone eller iPod, til bilen i det siste, fortalte vi deg hvordan du "iPod bilen", som betydde å legge noen form for adapter for å spille av musikk fra en iPod gjennom bilens høyttalere. Med...

  • Bye bye Spotify, hallo gratis Nokia Music Sist uke Nokia rullet ut Nokia Music for Lumia 710 og Lumia 900 enheter her i USA. Nokia Music var en Lumia eksklusiv tjeneste lansert med ...

  • Veedeo App fantastiske egenskaper Veedeo app. Enkel, rask, intuitiv videoredigering lage videoer med Veedeo app er enkel, rask og morsom. Følelsen lat? Last gamle videoer og redigere dem. Opprett utrolig ...

  • Apps er fremtiden for vennskap-finding Jen Aprahamian, til venstre, og Olivia juni Poole fra Hey! VINA. Velkommen til fremtiden for vennskap-funn, eller så sier håpefulle app-opprørere. Det er Squad, ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/apps-som-lytter-til-musikk-og-fortelle-deg-hva-det.php on line 124

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/apps-som-lytter-til-musikk-og-fortelle-deg-hva-det.php on line 124