Apps hva er de

Hva er apps og hvordan de arbeider med smarttelefonen din?

Lær det grunnleggende om smarttelefon app butikker

Alle har en app i disse dager. TV-programmer, nettsteder, store multinasjonale selskaper, og med din bror i lovs drosjeselskapene driver sin virksomhet gjennom en iPhone app - men hva er de?

Vel, apps er i utgangspunktet små, selvstendige programmer, og brukes til å forbedre eksisterende funksjonalitet, forhåpentligvis i en enkel, mer brukervennlig måte.

Apps hva er de

Ta en av dagens moderne smarttelefoner. De har alle kommet med kraftige nettlesere, noe som betyr at du kan gjøre stort sett alt du kan gjøre på en stasjonær datamaskin i et telefonens nettleser.

Men tukling med en URL bar og administrere bokmerker på en mobiltelefon det fortsatt en ganske vanskelig, tungvint opplevelse. Som er grunnen til at mange nettsteder og tjenester nå går nedover frittstående applikasjon rute, noe som gir dem bedre kontroll over brukeropplevelsen og, forhåpentligvis, gjør alt enklere og raskere å åpne og bruke.

Den upopulære, men avgjørende iTunes fungerer sammen med denne stasjonære stedet for lett å finne nye apps

Ta nettbank. Du kan logge deg på bankens nettside ved hjelp av telefonens nettleser, men det vil være en smerte i ræva rot av inntasting av tekst, endre størrelse på skjermen slik at du kan se den lille boksen for PIN-koden, å måtte logge på hver gang, og flere mindre moderne frustrasjoner.

En bank app forenkler prosessen, huske påloggingsinformasjonen til neste gang, og presentere den kritiske data om hvor mye penger du ikke har fått i store, chunky fonter, designet for å gjøre alt langt mer lesbart på en mindre telefondisplayet.

Og det er essensen bak de fleste programmer. De tar sikte på å gjøre livet enklere og oppgaver bedre egnet til mobilbruk, slik at du er mindre sannsynlig å Frisbee telefonen i sjøen i raseri.

Den store, offisielle utstillingsvindu for Googles mobile OS

Hvordan laste ned apps

Hvor du får dine apps fra avhenger av hva slags smarttelefon du bruker. De tre av dagens største smarttelefon plattformer - Android. iOS og Windows Phone - alle kommer med søkbare desktop nettsider og tilhørende app butikker som kommer innebygd som en del av telefonens operativsystem.

Apps hva er de

I tillegg til de offisielle app butikker fra Apple, Google og Microsoft, er det uoffisielle alternativer, også. Ta Android Amazon Appstore app for eksempel. Google tillater ikke rivaliserende app butikker å liste seg på sin egen app butikk, slik at Amazon Appstore må lastes ned til telefonen din via nettleseren. Installer denne og du blir presentert med Amazons egen samling av apps, som kan tilby ulike priser og nivåer av støtte i forhold til Google alternativet.

Og, for å gå et skritt videre, kan Android åpen programvare noen installere noe fra nettet.

Den mektige ting-selger har sin egen Appstore, med stor daglige gratis nedlastinger

Men de fleste forbinder uoffisielle app butikker med piratkopiering, med mange tvilsomme fora eksisterende utelukkende å handle i markedet for ulovlig hacket, gratis versjoner av Android-apper. Problemet med å gå ned denne mørke ruten er at du åpner telefonen opp til potensielle malware angrep, uten regress tilgjengelig, skulle applikasjon du har manuelt installert utenfor den offisielle sløyfen ende opp spamming vekttap reklame til alle i kontaktlisten.

Produsent app butikker

For ytterligere å forvirre ting, mye av Android-telefoner leveres med to separate app butikker på dem - Googles egen Play-butikken og en in-house versjon tilbys av maker. HTC, LG, Sony, Samsung og andre bygge sin egen lille app oppføringer for brukerne å velge mellom, som de bruker til å hjelpe sine telefoner skiller seg ut fra konkurrentene.

Ofte disse egen merkevare app tjenester er ganske ubrukelige saker som dupliserer Googles egne oppføringer, selv om de kan være nyttig i å gi deg litt mer av en kuratert opplevelse der noen av agnene blir filtrert ut – selv om dette vanligvis betyr å spille det trygt ved å fremme den store merkevare, populære apps de fleste vil allerede har lastet ned.

Administrere og fjerne apps

De tre store smart økosystemer åpenbart ønsker å tjene penger ut av deg på et tidspunkt ned linjen, så åpenbart det finnes applikasjoner de vil heller du ikke fjerne. Apple-brukere ofte ender opp henvise disse "bakt i" apps til en egen mappe, så det er nok av forvirrende verktøy forhåndsinstallert på telefoner som brukerne aldri bruker - og Apple vil ikke la deg fjerne.

Fjerne apps. Den ultimate form for negative tilbakemeldinger

Telefoner som kjører Googles Android OS vil også nekte å la deg installere mange av de offisielle Google Apps, som disse søke, post- og kartleggingsverktøy er de små trojanske hester programvaren maker bruker til å selge annonser basert rundt dine bruksmønstre. Derfor vil du ikke være i stand til å avinstallere slike som Google+, Gmail eller Maps app fra de aller fleste Android-telefoner og tabletter.

Windows Phone-telefoner tilbyr lignende verktøy, slik at du kan frigjøre minne ved binning uønskede apps - men eneste som ikke anses avgjørende ved telefonen maker.

Og ikke bekymre deg for å slette ting, så vil du aldri bryte telefonen ved å fjerne noen apps. Du bare kan miste noen av sine mer fancy funksjonalitet.

Artikkelen fortsetter under

Mest leste artikler

Relaterte elementer

Hvis du har en smarttelefon eller andre mobile enheter, har du sannsynligvis bruke apps - for å spille spill, få sving-for-sving retninger, tilgang til nyheter, bøker, vær og mer. Lett å laste ned og ofte gratis, mobile applikasjoner kan være så mye moro og så praktisk at du kan laste dem ned uten å tenke på noen viktige hensyn: hvordan de er betalt for, hvilken informasjon de kan samle fra enheten, eller som får denne informasjonen .

Mobile App Basics

Hva er en mobil app?

En mobil app er et program du kan laste ned og tilgang direkte ved hjelp av telefonen eller en annen mobil enhet, som en tablett eller musikkspiller.

Hva trenger jeg for å laste ned og bruke en app?

Du trenger en smarttelefon eller en annen mobil enhet med internettilgang. Ikke alle programmer fungerer på alle mobile enheter. Når du kjøper en enhet, er du forpliktet til å bruke operativsystemet og den type programmer som går med det. Android, Apple, Microsoft og Blackberry mobile operativsystemer har app butikker på nettet hvor du kan se etter, laste ned og installere apps. Noen nettbutikker tilbyr også app butikker. Du må bruke en app store som fungerer med enhetens operativsystem. For å sette opp en konto, kan du ha for å gi et kredittkortnummer, spesielt hvis du skal laste ned en app som ikke er gratis.

Data Planer og Wi-Fi: To måter å få tilgang til internett fra telefonen

Du kan få tilgang til Internett ved hjelp av en dataplan knyttet til din telefon, eller via en Wi-Fi-hotspot. Telefon selskaper vanligvis kreve en månedlig avgift for et dataabonnement som kan koble deg til internett.

Wi-Fi-tilkoblinger vanligvis er raskere, men du må være innen rekkevidde av et hotspot å bruke en. De fleste offentlige Wi-Fi hotspots - som de i kaffebarer, flyplasser og hoteller - ikke kryptere informasjonen du sender over Internett, og er ikke sikker. Få tips for bruk av offentlige Wi-Fi.

For å sette opp et trådløst hjemmenettverk, må du betale for internettilgang og en trådløs ruter, og du vil ønske å ta skritt for å sikre nettverket.

Hvorfor er noen apps gratis?

Noen programmer distribueres gratis gjennom app butikker; utviklerne tjene penger på flere måter:

 • Noen selge reklameplass i appen. De app utviklere kan tjene penger på annonsene, så de distribuere programmet gratis å nå så mange brukere som mulig.
 • Noen apps tilby sine grunnleggende versjoner for gratis. Deres utviklerne håper du liker programmet nok til å oppgradere til en betalt versjon med flere funksjoner.
 • Noen programmer kan du kjøpe flere funksjoner i selve appen. Vanligvis blir du fakturert for disse in-app kjøp via App Store. Mange enheter har innstillinger som lar deg blokkere kjøp i appen.
 • Noen apper blir tilbudt gratis å interessere deg i en selskapets øvrige produkter. Disse programmene er en form for annonsering. 

Spørsmål om personvernet

Hvilke typer data kan apps tilgang?

Når du registrerer deg med en app-butikk eller laste ned individuelle apps, kan du bli bedt om tillatelse til å la dem få tilgang til informasjon på enheten. Noen programmer kan være i stand til å få tilgang:

 • telefonen og e-kontakter
 • samtalelogger
 • internett data
 • kalender data
 • data om enhetens plassering
 • enhetens unike ID
 • informasjon om hvordan du bruker app selv

Noen apper tilgang til bare de dataene de trenger for å fungere; andre få tilgang til data som ikke er relatert til formålet med programmet.

Hvis du gir informasjon når du bruker enheten, kan noen være å samle det - enten det er app-utvikler, App Store, en annonsør eller et annonsenettverk. Og hvis de er å samle inn data, kan de dele den med andre selskaper.

Hvordan kan jeg vite hvilken informasjon en app vil få tilgang til eller dele?

Det er ikke alltid lett å vite hvilke data en bestemt app vil få tilgang til, eller hvordan den skal brukes. Før du laster ned en app, kan du vurdere hva du vet om som skapte den, og hva den gjør. Appbutikkene kan inneholde informasjon om selskapet som utviklet app, hvis utvikleren gir den. Dersom utbygger ikke gir kontaktinformasjon - som en nettside eller en e-postadresse - app kan være mindre enn troverdig.

Hvis du bruker en Android operativsystem, vil du ha en mulighet til å lese "tillatelser" like før du installerer en app. Les dem. Det er nyttig informasjon som forteller deg hvilken informasjon applikasjonen ber om tilgang på enheten din. Spør deg selv om tillatelsene fornuftig gitt formålet med programmet; for eksempel, er det ingen grunn for en e-bok eller "wallpaper" appen lese tekstmeldinger.

Hvorfor er det noen apps samle posisjonsdata?

Noen programmer bruker bestemte posisjonsdata til å gi deg kart, kuponger for nærliggende butikker, eller informasjon om hvem du kanskje vet nærheten. Noen gir posisjonsdata til annonsenettverk, som kan kombinere det med annen informasjon i sine databaser for å målrette annonsene basert på interessene dine og posisjonen din.

Når en app har tillatelse til å få tilgang til stedsinformasjon, kan det gjøre det før du endrer innstillingene på telefonen. Hvis du ikke ønsker å dele posisjonen din med reklame nettverk, kan du slå av stedstjenester i telefonens innstillinger. Men hvis du gjør det, vil apps ikke være i stand til å gi deg informasjon basert på posisjonen din med mindre du skriver det selv.

Telefonen bruker generelle data om sin plassering slik at telefonselskaper effektivt kan rute samtaler. Selv om du slår av stedstjenester i telefoninnstillingene, kan det ikke være mulig å fullstendig stoppe den fra å kringkaste dine lokaliseringsdata.

Spørsmål om reklame

Hvorfor app jeg lastet ned har annonser i det? 

Utviklere ønsker å gi sine apps så billig som mulig, slik at mange mennesker vil bruke dem. Hvis de selger annonseplass i programmet, kan de tilby app for en lavere pris enn om det ikke hadde annonser. Noen utviklere selge plass i sine apps til annonsenettverk som i sin tur selger rom til annonsører.

Hvorfor ser jeg annonser jeg gjøre?

Annonsørene tror du er mer sannsynlig å klikke på en annonse målrettet mot dine spesifikke interesser. Så annonsenettverk samle informasjon apps samler inn, inkludert lokasjonsdata, og kan kombinere det med den type informasjon du oppgir når du registrerer deg for en tjeneste eller kjøpe noe på nettet. Den kombinerte informasjonen gjør det mobile annonsenettverk for å sende deg målrettede annonser - annonser som kan være relevante for noen med dine preferanser og din posisjon.

Malware og Sikkerhetsbekymringer

Bør jeg oppdatere apps?

Telefonen kan indikere når oppdateringer er tilgjengelige for dine apps. Det er en god idé å oppdatere programmene du har installert på din enhet og enheten operativsystem når nye versjoner er tilgjengelige. Oppdateringer har ofte sikkerhetsoppdateringer som beskytter informasjonen din og enheten fra siste malware.

Kan en app infisere telefonen med skadelig programvare?

Noen hackere har skapt apps som kan infisere telefoner og mobile enheter med malware. Hvis telefonen sender e-post eller tekstmeldinger som du ikke skrive, eller installerer programmer som du ikke laster ned, kan du se på tegn på malware.

Hvis du tror du har malware på enheten din, har du noen alternativer: du kan kontakte kundestøtte for selskapet som gjorde enheten; du kan kontakte din mobiloperatør for å få hjelp; eller du kan installere en sikkerhets app for å skanne og fjerne programmer hvis den oppdager malware. Sikkerhets apps for telefonene er relativt nytt; det er bare noen få på markedet, inkludert noen med gratis versjoner.

Mobile App brukeranmeldelser

Kan jeg stole på alle bruker vurderinger jeg leste om en app?

De fleste app butikker inkluderer brukeranmeldelser som kan hjelpe deg å avgjøre om du skal laste ned. Men noen app utviklere og deres markedsførere har stilt som forbrukere å legge positive kommentarer om sine egne produkter. Faktisk, Federal Trade Commission nylig saksøkt et selskap for legge ut falske kommentarer om apps det ble betalt for å fremme.

Barn og Mobile Apps

Hva bør jeg vite før jeg laster ned en app for barna mine?

I en fersk undersøkelse av mobile apps for barna. FTC ansatte fant at barnas apps kan:

 • samle og dele personlig informasjon
 • la barna bruke ekte penger - selv om programmet er gratis
 • inneholde annonser
 • lenker til sosiale medier

Hva mer, kan det hende at apps ikke fortelle deg at de gjør det.

Hvis du vil vite mer om en app før du laster den ned, se på skjermbilder, lese beskrivelsen, innholdsvurdering og eventuelle brukeranmeldelser, og gjøre noen undersøkelser på utbygger. Du kan også slå opp utenfor anmeldelser fra kilder du respekt.

Finnes det måter å begrense hvor mine barn bruker apps?

Før du passerer telefonen eller nettbrettet til barna dine, ta en titt på dine innstillinger. Du kan være i stand til å begrense innhold til hva som er riktig for din unge alder, sette et passord slik at apps ikke kan lastes ned uten den, og sette et passord slik at barna ikke kan kjøpe ting uten. Du kan også slå av Wi-Fi og datatjenester eller sette telefonen på flymodus slik at den ikke kan koble til Internett.

Den beste måten å holde tritt med barnas apps er å prøve dem ut selv og snakke med barna om regler for bruk av apps.

Relaterte innlegg

 • Veedeo App fantastiske egenskaper Veedeo app. Enkel, rask, intuitiv videoredigering lage videoer med Veedeo app er enkel, rask og morsom. Følelsen lat? Last gamle videoer og redigere dem. Opprett utrolig ...

 • Apps er fremtiden for vennskap-finding Jen Aprahamian, til venstre, og Olivia juni Poole fra Hey! VINA. Velkommen til fremtiden for vennskap-funn, eller så sier håpefulle app-opprørere. Det er Squad, ...

 • Chromechrome debuterte i juli 2013 og det har blitt en av de mest vellykkede Google fysiske produkter noensinne. Enkel å bruke, billig, og kompatibel med alle Android og iOS-enheter, ...

 • 5 Utmerket iOS Apps for Innspilling og redigering Video Av Emily Pris 2012-05-24 13:09:29 UTC lage en flott video som brukes til å bety å trekke ut et dyrt videokamera og eie din egen video ...

 • 'Vine berømte,' denne 15-åringen har 1,4 millioner følgere på nettet Nash Grier trengs kun 12 minutter å vinne lojaliteten til 1,4 millioner mennesker. En 15-åring Davidson Day sophomore, har han ...


Warning: include_once(/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/apps-hva-er-de.php on line 199

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/norwegian.mobilesbuzz.com/public_html/hva/apps-hva-er-de.php on line 199